Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Dragana Mirković okupila rekordan broj posetilaca na zatvaranju Roštiljijade

Jedna od najvećih balkanskih folk zvezda nastupila je u Leskovcu na zatvaranju 29. leskovačke Roštiljijade i tako ušla u istoriju po broju posetilaca na koncertu. Draganu je pre koncert primio u svečanoj sali grada gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Cvetanović se zahvalio svima koji su doprineli da ovogodišnja Roštiljijada bude jedna od najboljih, kako po kvalitetu programa tako i po posećenosti.

„Ovogodišnja ,,Roštiljijada,,  je  dobra uvertira za narednu, jubilarnu 30. Bez sumnje, ovo je najbolje organizovana i najinventivnija manifestacija koju je Leskovac do sada imao. Za ovih šest dana Leskovac je posetilo, više stotina ljudi, koji su pored dobrog roštilja, uživali i u bogatom zabavnom programu. „ rekao je Goran Cvetanović.

Dragana Mirković se našalila da se prvi put obraća sa govornice i da sada razume zašto je tako ta govornica primamljiva.

„Drago mi je da sam u Leskovcu, na ovoj divnoj manifestaciji. Očekujem ono što sam oduvek iz ovih krajeva dobijala, a to su divne emocije, temperament, puno dobrog druženja. Zaista se radujem i srećna sam zbog toga što sam u Leskovcu“ istakla je Mirkovićeva koja je od gradonačelnika dobila korpu sa svećem i flaše sa rakijom u obliku gitare i harmonike na kojima je ispisano njeno ime.

 

Tačno u 22.30 na binu je uzašla Dragana Mirković koju je okupljena publika odmah pozdravila ovacijama i rečima „Gago mi te volimo“. Mirkovićeva se zahvalila svima koji su došli u Leskovac zbog koncerta, a u publici nisu bili samo leskovčani, već i građani iz čitave južen Srbije, Makedonije i Bugarske.

 

Folk zvezda se kratko obratila publici rečima „Dobro veče moji leskovčani od srca. Napokon smo ponovo zajedno i samo da znate niste mi se promenili mnogo, što znači da ćemo uživati večeras“ rekla je popularna Gaga i počela da ređa svoje hitove.

Kako je izgledao početak koncerta pogledajte u video snimku.

Pravi delijirum je nastao u momentu kada je Dragana, pevajući sve vreme, sišla u publiku. Svi su želeli da je dotaknu ili naprave selfi sa njom. Dragana je skoro tri sata izvodila svoje star i nove hitove i ovo je prema rečima organizatora najposećeniji koncert od kada postoji Roštiljijada.