Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Medveđa Vesti

Drugi upisni rok za srednjoškolce od 21. avgusta

Učenici osmog razreda koji iz nekog razloga nisu polagali završni ispit u junu moći će to da urade u avgustu kada se organizuje drugi upisni rok u srednje škole. Slobodnih mesta za buduće srednjoškolce ima i Lebanu, Bojniku i Medveđi.

Prema kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, avgustovski upisni rok trajaće od 22. do 31. avgusta. Test iz srpskog jezika ucenici ce polagati 22, test iz matematike 23, a kombinovani test 24. avgusta. Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 25. avgusta, a konačni 27.avgusta.

Slobodnih mesta za buduće srednjoškolce ima i Lebanu, Bojniku i Medveđi.

U Gimnaziji u Lebanu ostalo je još 11 slobodnih mesta na društveno jezčkom smeru, dok je u STŠ „Vožd Karađorđe“ ostalo još 5 slobodnih mesta na smeru tekstilni radnik na kojem školavnje traje tri godine.

U Tehničkoj školi „Boško Krstić“ u Bojniku ostalo je još 36 slobodnih mesta, 24 na smeru poljoprivrdni tehničar i 12 na smeru turističko hotelijerski tehničar.

Najviše slobodnih mesta i to na svim smerovima ima u Tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Medveđi. Na smeru ekonomski tehničar ostalo je 23 mesta za učenike koji nastavu slušaju na srpskom jeziku i 21 slobodno mesto za učenike koji nastavu slušaju na albanskom jeziku. Na trogodišnjim smerovima automehaničar i mehaničar grejne i rashladne tehnike ostalo je po 14 slobodnih mesta, dok je na smeru u četvorogodišnjme trajanju mašinski tehničar motornihvozila ostalo 2 mesta.