Srbija Vesti

Duet Tome i Silvane ugledao svetlost dana: Objavljena pesma “Ponoć” iz filma Toma

Pesmu „Ponoć“ komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Tozovcem. Zajedničkim snagama uradili su i tekst za numeru dok je aranžman uradio Željko Joksimović, a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića. Premijera filma Toma očekuje se u Beogradu 15. septembra, a već od sutradan kreće bioskopska distribucija širom zemlje, piše Telegram.

– Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, tj duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako ‘staro’, a da bude novo i da naravno bude hit“, ovim rečima kompozitor i producent filma „Toma“ – Željko Joksimović objašnjava kako je nastala magična pesma „Ponoć“, koja je simbolično objavljena tačno u ponoć na Youtube kanalu Minakord produkcije.

Foto:Screenshot YT – Ponoc

Iako je publika mogla da čuje samo delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma Toma na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja „svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronadju“.

– Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovc, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujuć i Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspisisali nas na ovakvu muziku – zaključio je Joksimović.

Poslušajte numeru:

Izvor: Telegraf