Kosovo Vesti

Đurić: Hapšenje Ivanovića čin nasilja prema srpskom narodu!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Marko Đurić izjavio je da je tortura nad političkim zatvorenikom Oliverom Ivanovićem danas dobila novi obrt njegovim ponovnim hapšenjem.
Đurić je podsetio na to da je Ivanović obespravljen i ponižen sramnim prvostepenim postupkom koji je protiv njega vođen i presudom koja mu je izrečena, uz ocenu da je njegovo hapšenje demonstracija sile antipravnog pravosuđa na Kosovu.

Taktiziranje takozvanih pravosudnih organa na Kosovu, koji su sačekali završetak jučerašnje runde dijaloga u Briselu da bi se osmelili na ovaj korak, pokazuje pravo lice takozvanog pravnog i demokratskog sistema koji trenutno postoji na toj teritoriji.

Srbija i srpski narod ovaj bezuman akt ne doživljavaju kao čin nasilja nad pojedincem, mada bi i to bio dovoljan razlog za najoštriju reakciju, već kao čin nasilja prema našoj državi i našem narodu.

Srbija i srpski narod će stajati iza Olivera Ivanovića i umeti da odgovore na adekvatan način, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.