Vesti

Đurić: Nastavljamo da ujedinjujemo ljude

Novi potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je danas da je promena rukovodstva u toj stranci veliki politički iskorak i da nijedna stranka, od uvođenja višestranačja, nije „na vrhuncu svoje snage“ smogla hrabrosti da uđe u kadrovske promene – podmlađivanje i osvežavanje.

„Sve što je urađeno, urađeno je sa ciljem da se otvore vrata da stranka bude onaj nosilac zbog koga su se građani 2008. ujedinili u osnivanju te stranke i u svim kasnijim godinama u borbi za promene i u čijem početku smo svakako uspešni“, rekao je Đurić za TV Pink.

Ističe da bi SNS bila uspešna do kraja, mora da bude i prva koja će menjati sebe kada je to potrebno i smatra da je to juče demonstrirano na Izbornoj skupštini te stranke.

Đurić je napomenuo da su se i oni koji su do sada obavljali potpredsedničke i druge funkcije u stranci, „zaista borili kao lavovi“, te da će nastaviti zajedno da se bore i pomažu, kao i da će veliki broj njih nastaviti da obavlja dužnosti u okviru izvršne vlasti.

„Iskreno, kada sam saznao za vest i odgovornost koju preuzimam, tu noć praktično sam probdeo. Nisam ni spavao, jer znam odlično šta u ovom trenutku za zemlju i za stranku znači boriti se za to da nastavljamo da ujedinjujemo ljude na način na koji smo to radili do sada“, rekao je Đurić.