Kosovo Srbija Vesti

Đurić: "Telekom sada pokriva celu Srbiju – za Telekom Srbije nastupila je nova epoha na KiM"

U Briselu je  posle tri dana razgovora, potvrđen dogovor o primeni Sporazuma o telekomunikacijama između Beograda i Prištine i usaglašeni svi detalji njegove primene.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da nastupa nova era za Telekom Srbije, da će ta kompanija biti dostupna na celoj teritoriji Republike, uključujući i Kosovo i Metohiju i da će njena vrednost u celini biti povećana.

Đurić kaže da je postignut važan dogovor o frekvencijama i o rasporedu lokacija za nove predajnike i bazne stanice Telekoma Srbije.

”Prvi put, posle mnogo godina, praktično od Horgoša do Šar planine zaokružujemo naš telekomunikacioni sistem. Ne moramo više da zračimo i da pokušavamo da dobacimo signalom iz centralne Srbije. Sada ćemo to moći u punom kapacitetu, u našoj južnoj pokrajini i to koristeći najnapredniju tehnologiju”, izjavio je Đurić novinarima u Briselu.

To koknretno znači da će na Šar planini, Brezovici, Štrpcu, u Gračanici, i Klokotu postojati tehnologije 3G i 4G i brzi internet i sve ono što je do sada bilo uskraćeno.

Istovremeno, potvrđeni je i dogovor oko imovine i njenog prenosa sa Telekoma Srbije na kćerku firmu.

Dogovoreno je da sve bude potvrđeno do 29. novembra dokumentima kojima će se potvrditi povećanje kapitala kompanije Mts Telekom Srbija na KiM.

Dokumentima će biti izvršen upis u katastar sva nepokretna imovina Telekoma na KiM.

”Rekao bih da smo na taj način zaokružili uspostavljanje našeg telekomunikacionog sistema. Integrisali smo telekomunikacioni sistem Telekoma na čitavoj teritoriji Srbije, što je jako važno dostignuće”, poručio je Đurić.

On naglašava da je svaki detalj ovoga dogovora bio visoko politički izazovan, ali da postignuta rešenja dovode od sporazuma kojim nastupa nova era Telekoma Srbije na KiM.

”Mislim da je za Telekom Srbije nastupila nova epoha na KiM i da će ovim i vrednost kompanije Telekom Srbije u celini biti povećana i to ne za malu cifru. Telekom Srbije je sada na čitavoj teritoroji dostupan operater”, zaključio je Marko Đurić.

 

Izvor: www.kim.gov.rs