Hronika Lebane Medveđa Vesti

Dva lica iz okoline Medveđe i jedan Lebančanin švercovali duvan

Nastavljajući aktivnosti na suzbijanju nedozvoljenog prometa akciznih roba, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, u dve odvojene akcije zaplenili su oko 196 kilograma rezanog duvana, čija se vrednost na crnom tržištu procenjuje na oko 648.000 dinara.

Policija je u mestu Mutivode kod Medveđe, prilikom kontrole autobusa vlasništvo autoprevoznika sa sedištem u Prištini, u prtljažniku pronašla 15 džakova sa rezanim duvanom, težine oko 151 kilogram.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, uhapšeni su B.H. (45) i I.R. (26) iz okoline Medveđe, koji će biti privedeni zameniku osnovog javnog tužioca u Lebanu.

U drugoj akciji, policija je u prostorijama u kojima boravi tridesetsedmogodišnji muškarac iz Lebana, pronašla devet kesa sa rezanim duvanom, težine oko 45 kilograma.

Protiv osumnjičenog meštanina Lebana policija će podneti krivičnu prijavu osnovnom javnom tužiocu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeni promet akciznih roba, navodi se u saopštenju PU Leskovac.