Jug Srbije Medveđa Sport Vesti

Ekipa „Valensija“ pobednik turnira u malom fudbalu „Medveđa 2017“

U Medveđi je završen turnir u malom fudbalu koji je započeo 18. avguusta 2017. godine. Takmičilo se 10 ekipa u kategoriji seniora, i 5 ekipa u kategoriji juniora. Turnir se u početku igrao po grupnom sistemu a od četvrtfinala igralo se po sistemu eliminacije. Završne večeri u borbi za treće mesto, u kategoriji juniora, igrana je utakmica između ekipa „Lavovi“ i „Pink Panter“, u kojoj je ekipa „Lavovi“ pobedila rezultatom 2:1.

           

U finalu, u kategoriji juniora sastale su se ekipe „Novi Rio“ i „Stršljeni“. Ekipa „Novi Rio“ trijumfovala je rezultatom 2:1.

Za treće mesto u kategoriji seniora borile su se ekipe „Ivan Stojković“ i „Mija Negosavlje“. Ekipa „Ivan Stojković“ je u ovom susretu pobedila rezultatom 3:2.

U revijalnom delu turnira odigrana je utakmica u kategoriji veterana između ekipa „Jablanica“ i „Piloti“. Ekipa „Jablanica“ pobedila je rezultatom 5:3.

Prepunim gledalištem odigrana je finalna utakmica između ekipa „Valensija“ i „Mija Medveđa“, koja je završena rezultatom 5:3.

Na samom završetku turnira pehare, diplome, zahvlanice i novčane nagrade zaslužnima je dodelio dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

           

Zahvalnice su dodeljene firmi „Đurović obezbeđenje“ iz Leskovca, sudijskom paru Igoru Stanojeviću i Novici Cvetkoviću i ekipama veterana, „Jablanica“ i „Piloti“. Diplome su dodeljene: najboljem strelcu u juniorskoj konkurenciji Škeljzen Sahiti koji je na ovom turniru postigao 16 pogodaka, najboljem golmanu u juniorskoj konkurenciji Spasoji Đorđević a tituli najboljeg igrača, u istoj kategoriji, poneo je Danilo Jović.

U kategoriji seniora najbolji strelac je Besnik Uka, koji je postigao 15 golova, najbolji golman je Aleksandar Stanković a najbolji igrač turnira je Igor Stojanović.

Ekipni pobednik turnira u juniorskoj konkurenciji je ekipa „Novi Rio“, kojoj je pripala i novčana nagrada od 10.000 dinara, drugo mesto i novčanu nagradu od 7.000 dinara zauzela je ekipa „Stršljeni“ a treće mesto i nagrada 3.000 dinara pripalo je ekipi „Lavovi“.

Ekipni pobednik u kategoriji seniora je ekipa „Valensija“, kojoj je pripala novčana nagrada 70.000 dinara, drugo mesto i novčanu nagradu u vrednosti 40.000 dinara zauzela je ekipa „Mija-Medveđa“ a treće mesto i novčanu nagradu 20.000 zauzela je ekipa „Ivan Stojković“.

           

Mnogobrojna publika celokupnog turnira može se složiti u jednom, da se u Medveđi igra veoma kvalitetan fudbal i da se fudbalskom klubu „Jablanica“, koji se takmiči u ligi Regiona istočne Srbije smeši blistava budućnost jer mladih fudbalskih talenata ima u izobilju. Po mišljenju takmičara i gledalaca turnira, odlični organizatori Velikogospojinskog turnira u malom fudbalu „Medveđa 2017“ bili su Turistička organizacija opštine Medveđa, Sportski savez opštine Medveđa a generalni pokrovitelj je Opština Medveđa.

Izvor:TOM