Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Episkop niški Arsenije darivao poklonima višedetne porodice u opštini Medveđa

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije je u pratnji Dejana Stanojevića iz Leskovca, Perice Jankovića iz Kaonika, Dragiše Janićijevića, Dragana Nikolića, protonamesnika Dalibora Stefanovića, arhijerejskog namesnika jablaničkog, jereja Bobana Vukovića, paroha u Medveđi, jereja Dragana Ilića, paroha u Sijarinskoj Banji i jerođakona Nektarija (Đurića), ponovo obišao pet višedetnih porodica u opštini Medveđa.

   

Eparhija niška je uz pomoć Mlekare „Eko-mlek“ iz Kaonika kod Kruševca, Mesare „Braća Đokić“ iz Leskovca, Fabrike nameštaja „Mita“ iz Leskovca i „Sava Sistems doo“ iz Kruševca, i Kola srpskih sestara iz Kaonika obezbedila prigodne pakete sa hranom, odećom, igračkama i kućnom hemijom za ove porodice.

Najpre je posećena porodica Kovinić iz sela Gazdare, koja ima sedmoro dece, kojima je ovom prilikom donirana i krava. Tom prilikom Episkop je i posetio hram Svetog Pantelejmona u selu Gazdare koji je u izgradnji.

Nakon toga, Episkop je u pratnji dobrotvora posetio porodicu Stefanović u Crnom Vrhu, koja ima sedmoro dece i živi u vrlo lošim uslovima. Zatim porodicu Veličković iz sela Retkocer, sa devetoro dece, kojoj je pored prigodnih paketa takođe donirana krava. U selu Retkocer živi i porodica Todorović, koja ima šestoricu dečaka i živi u vrlo teškim uslovima. Naposletku Episkop je posetio porodicu Stojković u Sijarinskoj Banji, sa devetoro dece, kojima je pored prigodnih paketa donirana i jedna veš mašina.

Eparhija niška ovom prilikom poziva sve ljude dobre volje, da pomognu porodicu Stefanović u Crnom Vrhu i porodicu Todorović iz Retkocera, kojima je svaka pomoć dobrodošla.

Izvor/Foto:Pravoslavna Eparhija niška

FOTO GALERIJA

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

Izvor/Foto:Pravoslavna Eparhija niška