Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Episkop niški Arsenije posetio Medveđu i obišao hramove u Gazdaru, Gajtanu i Bučumetu

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije posetio je Medveđu. Preosvećenog Vladiku u hramu posvećenom prazniku Vaznesenja Gospodnjeg dočekali su: jerej Ivan Marković, arhijerejski namesnik jablanički, jerej Dragan Ilić, paroh sijarinskobanjski i jerej Boban Vuković, paroh medveđski.

Povod posete Njegovog Preosveštenstva Medveđi bio je uručenje poklona đacima Osnovne škole „Gornja Jablanica“ za početak nove školske godine u saradnji sa članicama Kola srpskih sestara iz Leskovca. Poklone su dobile i druge Osnovne škole koje se nalaze u opštini Medveđa čiji su direktori došli da ih u ime njihovih đaka preuzmu kako bi im iste podelili. Članice Kola srpskih sestara iz Leskovca i Eparhija niška sa svojim Episkopom svaki Božić, Vaskrs i početak školske godine uz mali znak ljubavi i pažnje obeleže sa decom iz Medveđe.

Posle podele poklona direktorka Osnovne škole Slavica Đonić organizovala je prijem u zbornici škole kao znak zahvlnosti na podršci. Ovom prijemu prisustvovao je i predsenik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić sa svojim saradnicima. Tokom srdačnog prijema direktorka je upoznala Preosvećenog Vladiku kao i sve prisutne sa svim iskušenjima koja čekaju profesore i đake u ovoj školskoj godini prouzrokovane pandemijom virusa Kovid 19.

Nakon osnovne škole, Preosvećeni Vladika je posetio hram Svetog Pantelejmona u selu Gazdare. Posle sela Gazdare, NJegovo Preosveštenstvo obišao je i meštane u selu Gajtan. U ovom selu Vladika je posetio hram Svetog Ilije, ispred hrama su ga dočekali meštani sa kojima je Preosvećeni razgovarao o obnovi ove svetinje.

Preosvećeni Vladika je u selu Gajtan posetio dve potrebite porodice i uručio im pomoć kako bi im barem na kratko olakšao svakodnevicu.

Nakon uručenja pomoći potrebitima Preosvećeni Vladika je posetio hram Svetih Apostola Petra i Pavla u Bučumetu.

Info centar juga