Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Episkop niški Arsenije služio Svetu arhijerejsku Liturgiju u Bojniku

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije, pred velikim brojem vernika, služio je jutros Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Svetog Nikole u Bojniku.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije, pred velikim brojem vernika, služio je jutros Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Svetog Nikole u Bojniku.

   

   

Preosvećenom vladiki su sasluživali protojerej Dalibor Stefanović, arhijerejski namesnik jablanički, protojerej Dejan Stanković, arhijerejski namesnik drugi leskovački, jerej Živojin Stojilković, paroh prvi lebanski, jerej Filip Stevanović, paroh treći lebanski, jerej Danilo Nikolić, paroh bojnički i đakon Đorđe Filipović.
   
   
 U svojoj nadahnutoj besedi, Preosvećeni Vladika je pričom o dobrom Samarjaninu podsetio da je svaki čovek na ovom svetu naš bližnji, ne samo porodica, prijatelji i poznanici. Svaki čovek je stvoren po liku i podobiju Božijem i tako treba svakome da prilazimo, ugledajući se na savršenog milostivog Samarjanin a to je Gospod naš Isus Hristos.
   
   
   
U Svetoj Liturgiji učešće su pored mnoštva vernog naroda uzeli crkveni hor „Branko“ iz Leskovca, predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović, predsednik Skupštine opštine Dejan Stojanović, televizija 4S i portal Info centar juga.
   

Nakon Svete Liturgije priređen je kulturno-umetnički program u kome su učestvovali članovi KUD „Belac“ iz Pridvorice.

   

Njegovo Preosveštenstvo u pratnji namesnika i sveštenika je obišao hram Svetog arhanđela Gavrila u Pridvorici.
(Kraj)