Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Episkop niški Arsenije služio Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja u Lebanu

NJegovo Preosveštenstvo Episkop niški gospodin Arsenije služio je juče Svetu Arhijerejsku Liturgiju u hramu Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja u Lebanu. Hram je bio ispunjen vernim narodom i decom. Svetoj Liturgiji prisustvovali su predsednik opštine Ivan Bogdanović sa svojim saradnicima, predstavnici Vojske Srbije i Policijske stanice Lebane, predstavnici javnih ustanova i Udruženja.

Po završetku Svte Arhijerejske Liturgije usledila je litija koja je išla ulicama Lebana do novozasađenog zapisnog drveta i nazad do Hrama Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja.

Posle litije NJegovo Preosveštenstvo osvetio je slavske darove i prerezao slavski kolač a potom se obratio prisutnim vernicima.

 

U dvorištu Hrama održan je prigodan kulturno umetnički program u kome su učestvovali najmlađi gajdaš Srbije, Filip Bogdanović, Etno pevačka grupa „Mika“ , Učenici osnovne škole „Radovan Kovačević“, Dečija likovna radionica sa temom, „Silazak Svetog Duha na apostole“, koju vode diplomirani slikari Emilija Jordanov Todorović i Marija Aranđelović u saradnji sa veroučiteljima.

 

Info centar juga