Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Episkop niški Arsenije uručio 150 paketića deci od drugog do četvrtog razreda u Medveđi

Episkop niški Arsenije posetio je Medveđu. Ovog puta pomoć je bila usmerena đacima osnone škole „Gornja Jablanica“. Saradnjom Eparhije niške i Kola srpskih sestara iz Leskovca, uručeno je 150 paketića deci od drugog do četvrtog razreda. Episkopa je dočekala direktorka škole Slavica Đonić sa svojim saradnicima i decom. Akciju je podržao i prvi domaćin Medveđe dr Nebojša Arsić, predsenik Opštine.

Istog dana, u ranim jutanjim časovima, iz porte Saborne crkve u Nišu krenula su tri kombija razne pomoći, oko koje su se potrudili sveštenici Saborne crkve, Kolo srpskih sestara iz Niša, kao i mnogi parohijani i građani Niša. Pomoć je podeljena na više lokacija. Najpre u mesnoj zajednici u Gazdaru, zatim u Medveđi, Crnom vrhu i naposletku u Sijarinskoj banji.

“Ovo je još jedna akcija u nizu koje smo do sada sproveli, a koje ćemo nastaviti i dalje. Akciju smo planirali tokom celog leta, nismo stigli ranije zbog drugih obaveza da donesemo pribor,  ali u svakom slučaju deci će to koristiti. Znamo da su i roditelji i opština obezbedili  dosta toga, ali i ovo što smo doneli svakako će im služiti u daljem radu i školovanju” rekao je vladika niški Arsenije, za radio Medvedju, prilikom uručivanja poklona.

“Naša deca dobro znaju Vladiku Arsenija, budući da je on prisutan  na ovim prostorima, i mi smo veoma zahvalni na dosadašnjim poklonima Eparhije niške i Kola srpskih sestara, ali smo pre svega zahvalni na blagoslovu koji svima nama znači, pogotovu deci koja treba da udju u svet odraslih”  rekao je predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić.

Zahvalnost u ime škole izrazila je i direktorka Slavica Đonić, koja je istakla da je velika čast da poklone deci uruči vladika Arsenije lično, i da roditeljima i deci puno znači svaka pomoć.

 

FOTO GALERIJA:

     

     

     

   

 

(Info centar juga)