Jug Srbije Lepota Prokuplje Srbija Vesti

Etno selo BELI KAMEN oaza za odmor i rekreaciju

U jedinstvenom sklopu tradicije i savremenog shvatanja bavljenja turizmom, na samo 16km od Prokuplja (ili na samo 9 kilometara od Žitnog Potoka), na prelepoj padini planine Vodojevice nalazi se Etno selo „Beli kamen“. 

U ovom selu se razvio seoski turizam i ima dosta posetioca od kada je napravljena prava oaza za odmor i uživanje. Na tu ideju da napravi etno selo došla je porodica Krivokuća iz Prokuplja. Prvobitno je tu bila sagradjena kuća sa ribnjakom i to za sopstvene potrebe a kasnije i bazen i restoran.
Porodica Krivokuća je sa velikim uživanjem, trudom i radom napravila pravo etno selo sa sada već razvijenim seoskim turizmom. Napravljene su manje kućice takozvane brvnare, adekvatne za smeštaj gostiju. Da je sve to radjeno sa ljubavlju i željom da gostima sela bude što udobnije, bungalovi su napravljeni pored samog potoka, tako da se mogu opustiti za vikend uz žubor i cvrkut ptica u miru i čistom vazduhu.

Ukoliko  se odlučite da posetite Etno selo Beli Kamen nemojte propustiti da u etno restoranu Beli kamen domaću tradicionalnu hranu: domaći sir i kajmak, pršutu, uvek vruću pogaču, jagnjeće i praseće pečenje, ukoliko više volite ribu imate izuzetnu priliku da u ovom etno restoranu jedete svežu ribu iz ribnjaka koji se nalazi pored bazena.

U sklopu Etno Sela postoje tereni za razne vrste sportova: bazen za odrasle i decu, jezero za sportski ribolov, tereni za: odbojku, tenis, fudbal, košarku, ljuljaške i tobogani za decu, trim staza za šetnju po šumi uz čist vazduh i cvrkut ptica

Cena noćenja u Etno selu BELI KAMEN košta 1.000 dinara, noćenje sa doručkom 1.500 dinara a pun pansion po osobi je 2.500 dinara.

Od osoblja Etno sela Beli Kamen smo saznali da su ovih dana jako velike gužve i da je poželjna rezervacija ( 027/311-194) ukoliko planirate da ostanete nekoliko dana.

FOTO GALERIJA ETNO SELA BELI KAMEN:

Etno Selo BELI KAMEN jednostavno morate doživeti i  iskusiti sve čari koje pruža ovo čarobno mesto.

(ICJ)