Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

FIJASKO OPOZICIJE U BOJNIKU: Hteli da promene vlast ali se niko nije pojavio na sednici Skupštine

Zbog nedostatka kvoruma sednica Skupštine opštine Bojnik čije zakazivanje je inicralo devetoro odbornika nije održana. Zasedanju je prisustvovalo samo šest od dvadeset sedam odbornika.

Odbornici opozicije u Bojniku podneli zahtev za sazivanje sednice Skupštine kako bi promenili vlast. Na današnjem zasedanju niko od potpisnika zahteva se nije pojavio. 

„Odbornici opozicije, meni kao predsedniku Skupštine, podneli su zahtev za sazivanje sednice u skladu sa poslovnikom Skupštine opštine Bojnik. U skladu sa poslovnikom imao sam rok od sedam dana da zakažem ovu sednicu. Nisam želeo da čekam sedam dana već sam sednicu zakazao juče za danas. Zahtev sadrži tri tačke dnevnog reda i to: zahtev za razrešenje predsednika Skupštine opštine Bojnik, predlog rešenja o razrešenju predsednika Skupštine opštine Bojnik i treća tačka pitanja i predlozi. Ovaj zahtev uputilo je devet odbornika: Milomir Ljubić, Aca Jovanović, Nebojša Radonjić, Biljana Janković, Miloš Stanojević, Dragoslav Mitić, Dejan Cvetković, Dejan Tasić i Svetlana Cenić. Svi ovi odbornici koji su podneli zahtev za moje razrešenje danas se nisu pojavili iz meni nepoznatog razloga ali je moja predpostavka da nisu mogli da obezbede dovoljan broj odbornika za moje razrešenje“ – kazao je Dejan Stojanović, predsednik Skupštine opštine Bojnik dodajući da mu razlog za njegovo razrešenje nije poznat.

„Ovaj zahtev nije slučajno došao baš u periodu kada u opštini Bojnik najviše radimo, kada imamo strateški životnu važnu investiciju za našu opštinu, kada gradimo Agro biznis odnosno Industrijsku zonu, u kojoj će nakon njenog završetka biti upošljeno nekoliko stotina radnika, u periodu kada je asfaltirano najviše kilometara u ovoj opštini. Iz tog razloga sam smatrao da ukoliko sam ja problem i prepreka u daljem radu, ovu sednicu treba zakazati što pre bez potrebe da prođu sedam dana,  već sam je zakazao u roku od 24 sata. Samo činjenica da odbornici, koji su podneli zahtev za moje razrešenje danas nisu prisutni ovde pokazuje neozbiljnost opozicije i pokušaj da se ova vlast dezavuiše, potpuno uspori u radu i stavi van svih tokova koji su trenutno aktuelni a vezani za realizaciju svih zadataka koji su pred nama i to u periodu kada imamo ogromne poslove na realizaciji svega onoga što je započeto u predhodnom periodu  i onoga što predstoji o čemu oni imaju potpunu informaciju“ – istakao je Stojanović dodajući da su se planovi onih koji su zakazali sednicu odnosili i na smenu predsednika opštine Nebojše Nenadovića. Opozicija je na ovaj način pokazala da nema snagu za bilo kakve smene, da nema podršku odbornika lokalnog parlamenta a ni naroda. 

 

(Info centar juga)