Pčinjski okrug Sport Srbija Trgovište Vesti

FK Pčinja iz Trgovišta niže nove pobede

FK Pčinja (Trgovište), kako je završio jesenji deo prvenstva nadmoćno, na vodećoj poziciji u Zoni „Jug“, tako je i u nastavku do prekida nanizao još dve pobede. Sa skorom od 17 pobeda i jednim porazom, sa impozantnom gol razlikom (60:18), najuspešniji su zonaš u četvrtom rangu takmičenja. Posebno  im je draga ubedljiva pobeda u derbiju nad Vranjskom banjom (9:0), koji su ih  potcenili i za to bili žestoko kažnjeni. Upravo su Vranjancima na tabeli odmakli deset bodova, i trener Branislav Stošić žali što se prvenstvo nije odigralo do kraja, jer su planirali da na kraju ostave protivnike za čitavih 20 bodova.

„Igramo otvoreno i napadački, i pored 17 pobeda i 60 golova u mreži rivala,  stvorili smo  još 25 takozvanih zicer prilika za postizanje gola. Pored ubedljivog trijumfa nad Vranjancima, draga mi je pobeda protiv iskusnog sastava domaćina  u Žitorađi“ – kaže sedamdesettrogodišnji trener Branislav Stošić, koji je stigao u Trgovište na poziv ambicioznog predsednika opštine Nenada Krstića.

Administrativnim propustom u prethodnoj  sezoni su kažnjeni oduzimanjem bodova, i to je iskoristila Vlasina da se vine među srpskoligaše. U tekućem prvenstvu  ništa nisu prepustili slučaju, uredno su vodili evidenciju kartona, i bili primer dobro organizovanog kluba. Jedan od najstarijih trenera u srpskom fudbalu, pored ogromnog iskustva, najviše ceni rad, red i disciplinu. Teži skladu u timu i, kako naglašava,  mora da se zna ko šta radi.

„Ovo je prvenstveno uspeh timskog pristupa igri, posvećenost svakog pojedinca kolektivnom duhu. Ne dozvoljavam javašluk, i samo sto posto spreman igrač može računati na dres prvotimca. U rotaciji sam imao 16-18 igrača, od toga su se izdvojila šestorica bonusa, koji će nam dobro doći u Srpskoj ligi – objašnjava stručnjak koji je za 40 godina trenerskog staža osvojio sa ekipama deset titula,  računajući  najnoviju u Trgovištu. Uspešno je još radio u Radniku iz Sudulice (više puta ga uvodio u viši rang), Kosanici (Kuršumlija), Budućnost (Orašje)…“

Predsednik kluba Miodrag Đorđević je, što je interesantno, aktivan igrač i jedan od najpouzdanijih poluga  u ekipi trenera Stošića. Nekadašnji internacionalac u Bugarskoj i u 34 godini igra mladalački, baš kao njegov godinu dana mlađi brat Bojan. Pčinja nema mlađe kategorije i mlađa nadarena deca treniraju u redovima Dinama iz Vranja. Nekada se Trgovište nije moglo pohvaliti zadovoljavajućom infrastrukturom, da bi danas posedovali jedan od najkvalitetnijih terena u ligi.

Kako nam je rekao Stošić, opština je klubu dodelila drugu lokaciju za izgradnju novog stadiona.

 

Milan Ašković