Jug Srbije Medveđa Sport Vesti

FK Srpsko Sarajevo u Medveđi

Medveđa je juče bila domaćin velikog sportskog događaja, fudbalske utakmice između veterana ekipa FK Jablanica iz Medveđe i FK Srpsko Sarajevo iz Istočnog Sarajeva. Ovo je uzvratna poseta gostiju iz bratske Republike Srpske. U sali skupštine opštine Medveđa goste su dočekali Dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, Goran Ivanović, zamenik predsednika opštine, Tomislav Arsić, predsednik FK Jablanica, Svetlana Todorović, načelnica opštinske uprave, Zorica Stanković, načelnica za opštu upravu, predstavnici Opštinskog veća i javnih preduzeća sa teritorije opštine Medveđa.

Predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić je pozdravio goste, poželeo im ugodan boravak i upoznao ih sa trenutnom ekonomskom i političkom situacijom u opštini.

Tačno u 16 časova, kako je i planirano, na terenu FK Jablanica otpočela je prijateljska fudbalska utakmica između ekipa veterana FK Jablanica i FK Srpsko Sarajevo.

Posle utakmice, koja je protekla u sportskom i prijataeljskom duhu, gosti su u pratnji domaćina krenuli u obilazak Sijarinske Banje, turističkog dragulja opštine Medveđa, i na kraju prisustvovali svečanoj večeri u hotelu Gejzer u Sijarinskoj Banji.


„Veliko mi je zadovoljstvo da smo domaćini ovakvom divnom druženju, da smo domaćini ekipi koja je došla sa dalekih puta ovde na jug iz bratske nam Republike Srpske. Još jednom dobro došli i nadam se da ćemo mi biti bar upola dobri domaćini kao što ste vi bili nama, pre par meseci u Bijeljini. Čestitam gostima na pobedi. Rezultat, naravno da nije bitan, ali sam siguran posle ovog drugog susreta da će za ove dve ekipe ovo postati tradicija i siguran sam da će naredni susret, koji će se održati već u junu mesecu, biti u službi našeg velikog prijateljstva i bratstva i da ćete i večeras i sutra dan uživati u prirodnim lepotama naše opštine, pre svega Sijarinske Banje“, kazao je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić.


Predsednik opštine Nebojša Arsić i predsednik FK Jablanica, Tomica Arsić uručili su zahvalnice gostima iz Republike Srpske. Zahvalnice su dodeljene načelniku opštine Istočno Sarajevo Boju Gašanoviću koji je bio opravdano sprečen da dođe u Medveđu, zatim gradu Istočno Sarajevo, Starom gradu Istočno Sarajevo, i ime kojih je zahvalnice primio Sretko Janković, sekretar FK Srpsko Sarajevo, fudbalskom klubu Srpsko Sarajevo i najboljem igraču utakmice Milenku Arsiću, čoveku koji je glavni organizator bratimljenja fudbalskih klubova Jablanica i Srpsko Sarajevo.

Svečanoj večeri u hotelu „Gejzer“ u Sijarinskoj Banji prisustvovali su Goran Ivanović, zamenik predsednika opštine Medveđa, načelnice Svetlana Todorović i Zorica Stanković, članovi opštinskog veća Dragan Kulić i Vlada Babić, predsednik sportskog saveza Branislav Manasijević.

Goste i domaćine je pozdravio i Tomislav Arsić, predsednik FK Jablanica, koji je goste upoznao sa kratakim istorijatom FK Jablanica. Tom prilikom se pohvalio izuzetno dobrom saradnjom FK Jablanica i lokalne samouprave, i izrazio uverenje da će fudbaleri Jablanice naredne sezone zaigrati u vušem rangu takmičenja, a sada se nalaze na prvom mestu u Jablaničkoj okružnoj ligi.
U ime gostiju prisutne je pozdravio i zahvalio se na dočeku, Sretko Janković, sekretar FK Srpsko Sarajevo, fudbalerima FK Jablanice poželeo puno uspeha u daljem toku takmičenja a predstavnicima opštinske uprave opštine Medveđa, posebno predsedniku opštine Nebojši Arsiću poželeo puno poslovnih uspeha.


„Nek Vas Bog poživi, a fudbalsko Sarajevo će uvek imati otvorena vrata za sve Vas, bez obzira u kolikom broju došli. Trudićemo se da današnji dan zapišemo, čitamo i ne zaboravimo“, rekao je između ostalog Sretko Janković, sekretar kluba koji je ispričao kratak istorijat FK Srpsko Sarajevo.

(ICJ – TO Medveđa)