Jug Srbije Srbija Vesti

Formiran Nacionalni tim za preporod sela Srbije

Kabinet Ministara bez portfelja uputio je poziv svim gradonačelnicima i predsednicima opština poziv da prisustvuju formiranju Nacionalnog tima za preporod sela Srbije.


Konstitutivna sednica Nacionalnog tima za preporod sela Srbije održana je u Palati Srbije. NJome je predsedavao ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić, a kasnije se prisutnima obratio i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić.


Ispred opštine Medveđa, pomenutom sastanku prisustvovao je predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić.


„Suočavamo sa depopulacijom, gubimo selo i ljude. To je veliki problem. To ruši i naše odbrambene kapacitete, a ovaj tim će uraditi sve što može, a država, Vlada i ministarstva će pomoći. Rezultati nikada ne mogu da budu idealni, ali sve što tim bude predvideo i smatrao da je dobro i važno za naša sela, mi ćemo svojski podržati, kako bi doprineli zdravlju i obnovi Srbije u svakom smislu. Želimo da unapredimo uslove za život na selu. Srbija danas ima više novca i da će dosta biti uloženo u zadruge, kao i sve što treba da bi se stanje na selima poboljšalo“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konstitutivnoj sednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije.

Milan Krkobabić, ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća, istakao je da je danas otvorena jedna od najbitnijih tema – tema sela Srbije.

„To je danas dobra vest, ali hoćemo da to sutra bude lepa stvarnost“ – rekao je Krkobabić.