Društvo Izbori 2020 Jablanički okrug Leskovac Srbija Vesti

Forum žena leskovačkog SNS-a danas podelio poklone za predškolce u Bratmilovcu a povodom Međunarodnog dana dece

Današnju konferenciju za novinare, predsednica Foruma žena GrO SNS Leskovac Kristina Vasiljković, započela je rečima Antoana de Sent Egziperija „Mali princ“ koji kaže: „Sve su odrasle osobe nekad bila deca ali se malo njih toga seća“.

 

„Obeležavanje Međunarodnog dana dece, za sve nas žene, koje smo i majke, jako je važno kako bi smo se svi zajedno podsetili važnosti dečijih prava. Svako dete ima pravo na život, na zajednicu, na život u porodici, na jednakost i ravnopravnost medju svojim vršnjacima. Rad Foruma žena GrO SNS Leskovac, ima kao cilj svog delovanja i postojanja, zalaganje za očuvanje porodice – jer je porodica osnov svakog društva, borbu za jednakost i ravnopravnost žena, solidarnost svih nas, humanost za koju se zalažemo i kroz naše aktivnosti primenjujemo, poruka koju želimo da pošaljemo našim humanitarnim akcijama kojom želimo da pozovemo i druge ljude na humanost je da imaju svest da naše malo nekome znači mnogo. Ovo je sedma godina postojanja i rada Foruma žena GrO SNS u Leskovcu, i kada se osvrnemo i pogledamo naš dosadašnji rad, vidimo da je podrška porodici – najbolja podrška deci. Do sada posetile smo mnoge porodice i pomogle im, ali prioritet imaju uvek porodice sa velikim brojem dece, samohrane majke, socijalno ugrožene porodice. Posetile smo mnoge škole, nekima smo donirali knjige za školsku biblioteku, u mnogim udaljenim školama delile smo paketiće na dan Svetog Save, tradicionalno za Pravoslavnu Novu Godinu delimo paketiće na dečijem odeljenju OBL, ove godine smo paketiće podelile deci Razvojnog savetovališta Dečijeg dispanzera, ne zaobilazimo ni romsku decu, organizovale smo druženje sa romskom decom u Domu Kulture Roma i mališanima tada podelile školski pribor, svake godine podržavamo NURDOR i učestvujemo u prikupljanju sredstava kako bi smo pomogle udruženje, učestvujemo na svim humanitarnim dogadjajima i rado se odazivamo“ – rekla je predsednica Foruma žena GrO SNS u Leskovcu, Kristina Vasiljković.

„Danas smo odlučile, da na ovaj dan posetimo vrtić u Bratmilovcu. Želimo da našom donacijom usrećimo predškolce, koji će od Septembra krenuti u svojim grupicama i vrtićima, u Bratmilovcu, Kumarevu, Manojlovcu, Donjem i Gornjem Krajincu, Mrštanu, Rajnom Polju i Orašcu. Pripremile smo im sobne dečije papuče i klopme, kako za dečake tako i za devojčice. Nismo mogle da zaobiđemo ni vaspitače. Simbolične poklone imamo i za vaspitačice, koje savesno obavljaju svoj posao, koje nam čuvaju decu i brinu o njima, koje pored roditelja i staratelja, imaju važnu ulogu u životu naše dece. Poruka koju želimo da pošaljemo svim roditeljima, starateljima, vaspitačima, učiteljima, obeležavajući ovaj dan, Međunarodni dan dece, su reči sv. Jovana Zlatousnog koji kaže: „Dečije srce je čista stranica, šta na njoj napišete, to će ostati zauvek“. Zato čuvajmo ono najvrednije što imamo, a to su naša deca jer, deca su naša budućnost.“ – istakla je Vasiljkovićeva.

 

Info centar juga