Vesti

Foto priča iz Bistrice

Ekipa novinara sa juga Srbije boravila je, na poziv čelnih ljudi kompanije TeraStell,  u trodnevnoj poseti Rumuniji, tačnije u Bistrici. Zahvaljujući divnim domaćinima, novinari sa juga Srbije imali su priliku da obiđu ovaj grad u Rumuniji koji se nalazi u severnom delu zemlje, u istorijskoj pokrajini Transilvanija. Grad je upravno središte okruga Bistica-Nasaud. Bistrica se nalazi na 110km severozapadno od grada Kluža, i smešteno je na obali istoimene reke Bistrica po kojoj je i dobio ime.

Grad je dobio ime po reci Bistrici, i vodi poreklo od slovenske reči bistro. Glavne privredne grane ovog okuruga su konfekcije , obrada drveta , jer u ovom okrugu sume poktrivaju 35 ukupne povrsine , zatim masinogradnja , industrija plasticnih materija , industrija sklopova i rezervnih delova za vozila , prehrambena industrija , vocarstvo i stocarstvo . Grad Bistrica , prestonica okruga , nalazi se na na jednoj od najprometnijih saobracajnica prema Moldaviji , istocnoj zoni Rumunije, i Transilvaniji , odnosno prema gradovima Sucava i Kluz Napoka.

Nakon posete kompanije Teraplast Group i obilaska Bistrice novinarska ekipa posetila je i Drakulin dvorac a fotografije možete pogledati OVDE.

 

 

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

(ICJ)