Medveđa Sport Vesti

Fudbaleri iz Medveđe pobedili na turniru u Nemačkoj

Usled nedostatka finansija, kompanija koja upravlja rudnikom Lece kod Medveđe, pomogla je igračima FK „Jablanica“ da otputuju u Nemačku gde su osvojili prvo mesto.

Medveđa – Kompanija „Lajfston Kapital”, koja upravlja rudnikom „Lece” kod Medveđe, omogućila je fudbalskom klubu „Jablanica“ iz opštine Medveđa da otputuje u Nemačku na međunarodni turnir, na kojem je taj klub osvojo prvo mesto i šampionski pehar.
„Ne bismo uspeli bez podrške koju nam je pružila kompanija „Lajfston Kapital”. Ovakvim potezom naši mladi igrači će dobiti podstrek za još bolji i kvalitetniji rad. Takvi podsticaji će našim mladima pružiti i šansu i motivisati ih da ostanu u Medveđi“, izjavio je Tomislav Arsić, predsednik fudbalskog kluba „Jablanica“, koji je osnovan daleke 1926. godine.

FK Jablanica Medveđa 2

Na turniru je učestvovalo 12 fudbalskih ekipa iz Nemačke, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije, a FK Jablanica je opravdao očekivnja i u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeo prvo mesto i osvojio šampionski pehar. Sa šest pobeda i dve nerešene utakmice mladi fudbaleri iz FK Jablanica pokazali su da imaju neosporan talenat i da ravnopravno mogu da igraju sa svim protivnicima.
Fudbalski klub Jablanica osnovan je davne 1926. godine. Trenutno ima tri selekcije, gde pored seniorskog sastava, dres tog kluba nose i deca koja se takmiče u kategorijama petlića i kadeta. Kompanija „Lajfston Kapital” će od septembra finansijski podržavati školu fudbala „Jablanica“, koja okuplja oko pedesetoro dece od sedam do 14 godina.
Izvor: www.telegraf.rs i Koordinaciono telo