Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Gejzerske noći počinju 27. jula

Turistička manifestacija, Gejzerske noći, po kojoj je poznata Sijarinska banja ove godine održaće se 21. put. Manifestacija počinje 27. jula a tradicionalno se završava 2. avgusta, na praznik Sv. Ilije kada je i veliki narodni sabor u ovom turističkom mestu. 
Kako saznaje Info centar juga u toku su završni pregovori sa izvođačima koji će zabavljati goste u Sijarinskoj banji, a kako nam je rečeno u Turističkoj organizaciji Medveđe ove godine biće nekih iznenađenja kada su u pitanju Gejzerske noći.
Turistički radnici su potpuno spremni i banja je već puna gostiju iz Vojvodine, koji se svake godine vraćaju u ovu banjsku lepoticu. Ove godine je turistička organizacija sklopila aranžman sa Radio televizijom Vojvodine koja će snimiti nekoliko reportaža o Sijarinskoj banji, a sve u cilju promocije turističke ponude banje i privlačenja novih gostiju koji nisu posetili banju da to učine.
Sijarisnka banja raspolaže sa oko 700 kategorisanih ležajeva u privatnom smeštaju, dok u hotelu Gejzer ima oko 270 ležajeva. Kako smo saznali cene u smeštajnim jedinicama su na prošlogodišnjem nivou, a ono što je dodatna pogodnost za goste koji žele da svoj odmor provedu u hotelu u Sijarinskoj banji je da to mogu učiniti i sa vaučerima koje izdaje ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.