Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

Gile oduševio mališane u Lebanu

Sinoć je u okviru kulturnog leta u Domu kulture Radan u Lebanu održano veče za najmlađe lebančane. 

Najpre je u 19.30 odganizovan maskembal gde smo mogli da vidimo princeze, veštice, gusare, pčelare, supermena, nindža kornjaču, macu i još dosta zanimljivih maski, a nakon toga je poznati leskovački glumac Dragoslav Gile Branković odigrao interaktivnu predstavu za decu „Čarobna knjiga“. Gile koji je bio i animator na maskembalu prozivao je maskirane mališane, ali pošto su se mališani sa svojim roditeljima potrudili i bili vrlo kreativni i dobro maskirani Gile nije mogao da se odluči koja je maska najbolja te su tako svi mališani dobili pohvale i na neki način su svi pobednici. 

  

U nastavku programa za najmlađe Gile je na jedan zanimljiv i duhovit način deci izveo neke trikove i skečeve a sve u okviru predstave „Čarobna knjiga“. Predstava u kojoj Gile komunicira sa publikom oduševila je mališane, a neki od prisutnih su se pridružili Giletu na sceni i pomogli mu u nekim trikovima.

Gile je razgovoru za Info centar juga podelio svoje utiske posle odigrane predstave i istakao da mu je drago što je posle toliko godina ponovo u Lebanu jer je na ovoj sceni počeo karijeru pre 30 godina kao amater, a sada se vratio kao profesionalac.

„Ovo je jedna dečija interaktivna predstava koja je obišla bivšu Jugoslaviju i drago mi je što je i u Lebanu naišla na ovako lep prijem. Deca su uvek svuda divna i ista, pametnija od starijih (smeh)“ ističe ovaj poznati leskovački komičar.

On dodaje da sa decom i za decu nije uopšte teško raditi. „Ako ti budeš veliko dete i kad za glumca kažu da je dete to je po meni kompliment onda nije teško raditi sa decom. Energija koju deca imaju, iskrenost, igra i prenošenje te energije je uvek svuda isto i ja se trudim da se prilagodim deci i zato ova predstava gde god da se igra nailazi na odličan prijem“ kaže Gile Branković. 

Glumac Dragoslav Gile Branković ističe da rado igra za decu jer su ona iskrenija u komentarima i odmah reaguju ako im se ne sviđa pozorišni komad.