Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Goran Nenadović danas ispraćen na večni počinak

Goran Nenadović, dugogodišnji načelnik Posebnog odeljenja Krivično-popravnog zavoda u Požarevcu (Zabela) i rođeni brat predsednika opštine Bojnik sahranjen je danas na bojničkom groblju.

Goran je rođen u Leskovcu 1978. godine, osnovnu školu završio je u Gornjem Brestovcu, a srednju u Bojniku. Nakon zavrsenog Fakulteta sporta i fizičkog obrazovanja, godine 2003, Goran odlazi na dril Žandarmerije gde se vidno izdvaja od većine kandidata svojim radom, upornošću i fizičkom spremom. Nakon završene obuke, aprila meseca 2004. godine počinje da radi u Niškom odredu Žandarmerije i tu se našao među sebi sličnima u Specijalistickoj četi, gde se ostvario i dokazao kao pripadnik te elitne formacije.
Godine 2008. prelazi u Ministarstvo pravde, služba obezbeđenja okružnog zatvora u Prokuplju, a kasnije na mesto načelnika službe obezbeđenja KPZ Zabela i načelnika posebnog odeljenja istog zavoda, koju funkciju je obavljao do iznenadne smrti.
Duga kolona njegovih kolega, rođaka i prijatelja, čekala je na poslednji oproštaj i odavanje počasti ispred Nenadovićeve kuće u Bojniku.

Ceo Bojnik koji je za trenutak stao, a građani sa suzama u očima odali su počast njemu i tužnoj povorci koja se kretala ulicama ovog mesta.

   

Bojničani su Goranu u čast ispisali poruke na kojima je pisalo da ga vole i da ga nikada neće zaboraviti.

   

U dugoj istoriji Bojnika ovo je sigurno bio najtužniji ispraćaj, a kako svi kažu Goran Nenadović je to zaslužio svojim poštenjem i ljubavlju prema gradu u kome je rođen i odrastao.

Izgubili smo kolegu koga smo svi voleli i jednog od najvećih profesionalaca koji se nije štedeo u svom poslu sa mnogobrojnim rizicima koje je on nosio, kazao je u svom govoru direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević.

Nenadović je bio, iznad svega, prijatelj na koga smo svi mogli da računamo u svakoj situaciji i zato ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo prazninu koju je ostavio iza sebe. Šta god da kažemo kako bismo ga opisali, malo je kad su u pitanju njegovi ljudski kvaliteti, rekao je u emotivnom obraćanju Janko Stanišić zamenik načelnika Službe obezbeđenja KPZ Zabela.

Nenadović je u svojoj dugogodišnjoj karijeri učestvovao u brojnim domaćim i međunarodnim projektima vezanim za izvršenje kazne zatvora u evropskim i svetskim okvirima i trudio da najbolje primere iz svetske prakse primeni prilikom pisanja brojnih zakonskih i podzakonskih akata u Srbiji.

   

Nenadović je voleo svoju porodicu, sistem u kome je radio i fudbal i streljaštvo kojima je bio podjednako predan, saopštili su Uprava za izvršenje krivičnih sankcija i kolektiv KPZ Požarevac.

   

Nebojša Nenadović, predsednik opštine Bojnik je opraštajući se sa bratom poručio da je sreća bila što ga je imao, da je ponosan na njega i da ga nikada neće zaboraviti.

Goran Nenadović iza sebe je ostavio suprugu i ćerku.

 

infocentarjug.rs