Leskovac Vesti

Gornje Sinkovce uskoro dobija pijaću vodu

Danas su počeli pripremni radovi na izgradnji cevovoda za
vodosnabdevanje Gornjeg Sinkovca iz pravca Turekovca.

Tim povodom gradonačelnik Leskovca obišao je ova mesta i naglasio da u Gornjem Sinkovcu postoji izgrađena vodovodna mreža koja nije u funkciji jer nije povezana na centralni vodosistem Barje, tako da je snabdevanje potrošača do sada rešavano uglavnom iz bunara koji nisu sanitarno bezbedni.

Ukupna dužina cevovoda je 1220 metara, a glavni projektant je
leskovačka Direkcija za urbanizam i izgradnju.

Kako je kazao gradonačelnik u planu je izvođenje radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži i u ostalim naseljenim mestima.

Radove na cevovodu  od Turekovca do Gornjeg Sinkovca ,finasira grad Leskovac sa 5.700.000 dinara, rok za njihovo izvođenje je 60 dana, a izvodjač radova je doo „Poslovnost“ Niš.

Kada je reč o izgradnji vodovodne mreže i kanalizacije, za nove investicije u 2016. u budžetu Direkcije predviđeno je 96.000.000 dinara za nastavak započetih investicija i realizaciju novih.

U toku je izgradnja vodovodne mreže istočnog vodovoda sa Rudarskom Kosom, kanalizacije u Turekovcu, Vinarcu, potom vodovodne mreže u Ustaničkoj i ulici 13. brigade u Vučju.

Među planiranim investicijama su izgradnja vodovodne mreže u Ohridskom naselju, kanalizacione u Donjem Sinkovcu, izgradnja vodovoda Sejanica-Kovačeva Bara, nastavak izgradnje vodovodne mreže u Vučju, rekonstrukcija mreže u ulicima Maksima Gorkog, Cara Dušana, Ratka Pavlovića, rekonstrukcija kanalizacione mreže u ulici Tome Kostića u naselju Ančiki i drugo.