Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Grad Leskovac i ove godine izdvaja 1,5 miliona dinara za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju

Danas je u Skupštinskoj sali grada Leskovca održan sastanak predstavnika grada Leskovca, Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju i Školske uprave sa direktorima predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola i koordinatorima timova za profesionalni razvoj u školama.

Sastanak je otvorila direktorka Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Anđela Kostić Minić koja je naglasila važnost stručnog usavršavanja i govorila o organizaciji seminara i mogućnostima uključivanja većeg broja prosvetnih radnika.

Član Gradskog veća mr Brankica Stamenković je istakla da nastavnici imaju ključnu ulogu u ostvarivanju učeničkih postignuća, zato je neophodno kontinuirano stručno usavršavanje. Takođe je ukazala na činjenicu da grad Leskovac, pored sredstava koje izdvaja za nesmetano funkcionisanje svih institucija obrazovanja na teritoriji grada, i ove godine izdvaja 1,5 miliona dinara za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, te je apelovala da nastavnici iskoriste mogućnost besplatnog stručnog usavršavanja.

Istaknuto je da je cilj osnivanja Centra za stručno usavršavanje upravo i organizacija programa stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika i da za ovu školsku godinu Centar ima akreditaciju za 14 programa koje je danas predstavio.

Marina Ilić, načelnica Školske uprave, potencirala je značaj ovakve podrške grada kao privilegiju za nastavnike, vaspitače i stručne saradnike sa teritorije grada Leskovca i govorila o eksternoj evaulaciji.

Na sastanku su razmenjena iskustava predstavnika Timova za profesionalni razvoj, predstavljeni seminari od strane Lidije Krstić Stojičić, savetnika za stručno usavršavanje CSU, podeljene brošure i postignut dogovor oko formiranja grupa za besplatne seminare (finansirane od strane grada) i proceduri prijavljivanja učesnika na obuke.