COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Grad Leskovac otvorio dinarski i devizni račun za donacije Covid19

Gradonačelnik Leskovca i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije dr sci. med. Goran Cvetanović je na današnjoj konferenciji obavestio javnost da su otvoreni dinarski i devizni račun za dobrovoljne uplate svih građana dobre volje koji žele da daju svoj doprinos borbi protiv zarazne bolesti COVID-19.

 

„Teška vremena poput ovog u kojem se čovečanstvo danas nalazi, na test stavljaju ne samo zdravstveni i celokupan društveni sistem, već i našu humanost, jedinstvo i solidarnost. Svako od nas je dužan da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne svojoj društvenoj zajednici. Iz tog razloga su otvoreni dinarski račun: 840-5065741-89 i devizni račun: 840-330771-28 na koje svi građani dobre volje mogu da uplate svoje donacije. Sav prikupljeni novac će se koristiti za unapređenje naše zajedničke borbe protiv zarazne bolesti COVID-19.

On je naglasio da su do sada mnoge firme koje posluju na području grada Leskovca pokazale svoju društvenu odgovornost i humanost raznim donacijama u vidu zaštitne opreme, dezinfekcionih sredstava i odeće, ali i novčanih sredstava, te izrazio svoju zahvalnost u ime svih građana Leskovca i u svoje ime na velikodušnim donacijama i pozvao sve druge humane ljude da pomognu svom gradu i svojoj državi.