Leskovac Vesti

Grad Leskovac podržao 27 projekata iz oblasti socijalne zaštite

Na osnovu Konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite koji je raspisan za drugu polovinu tekuće godine, grad Leskovac finansijski će podržati realizaciju 27 projekata organizacija i udruženja iz pomenute oblasti.

Leskovac – Na sednici Gradskog veća odobrena su sredstva u visini od skoro 12.800.000 dinara kojima će se finansirati ili sufinansirati ovi projekti.
Prema rečima Suzane Stanković Ilić, načelnice Gradske uprave za društvene delatnosti, na okruglom stolu koji je ove godine održan u Nišu sa temom „Predstavljanje usluge socijalne zaštite i primeri dobre prakse u Srbiji“, grad Leskovac istaknut je kao primer dobre prakse.
– Pored toga, Forum mladih sa invaliditetom istakao je da ima kvalitetnu saradnju sa nama, na osnovu koje će grad Leskovac sa još pet gradova u Srbiji biti partner ovom forumu u okviru realizacije projekta „Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti socijalne zaštite i obrazovanja – rekla je načelnica Stanković Ilić.
Na Konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite pristiglo je ukupno 28 projekata. Njihovu ocenu izvršila je nadležna komisija, a u skladu sa Pravilnikom o kriterijumima i postupku o dodeli sredstava za realizovanje projekata udruženja i organizacija iz oblasti socijalne zaštite.