Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Grad Leskovac pomaže mladima da započnu ili unaprede biznis

Grad Leskovac raspisao je javni poziv za učešće u Programu obuke za započinjanje biznisa ili unapređenje poslovanja kroz dodelu bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima, mladim majkama i ženama starosti 18 do 35 godina u okviru projekta „Radimo za bolju budućnost dece“.

Projekat „Radimo za bolju budućnost dece“ finansira Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Republike Srbije. Grad Leskovac sufinansira i sprovodi u okviru Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji – meru usklađivanja rada i roditeljstva.

Cilj mere je poboljšanje kvaliteta života, kao jednom od neophodnih uslova za rehabilitaciju rađanja i roditeljstva kroz razvoj i promociju preduzetničkog duha i posticanje preduzetništva kod nezaposlenih, mladih bračnih parova, mladih majki i žena (starosti od 18 do 35) kao i pružanje podrške poslovanju i razvoju novosnovanim i postojećim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima i poljoporivrednim gazdinstvima.

Projekat će pružanjem nefinansijske i finansijske pomoći podržati samozapošljavanje i zapošljavanje ciljnih grupa kroz edukaciju o pokretanju i vođenju posla, u vidu obuka za započinjanje i unapređenja biznisa, takmičenje za najbolji biznis plan, bespovratnu pomoć za finansiranje najboljih biznis planova, mentoring za novosnovane i postojeće privredne subjekte.

Rok za dostavu prijava za učešće u obuci za započinjanje biznisa je 15.avgust 2018.godine do 14:00 časova.

O detaljima i uslovima poziva možete naći na zvaničnom sajtu Grada ili putem linka http://www.gradleskovac.org/index.php/projekti/javni-poziv-radimo-za-bolju-buducnost-dece-2018