Kosovo Srbija Vesti

Građani opštine Leposavić nosili najveći transparent „LEPOSAVIĆ“ na dočeku Putina

Više od dve stotine građana opštine Leposavić na čelu sa predsednikom Zoranom Todićem, prisustvovalo je istorijskom dočeku predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina. Tokom ove posete potpisan je 21 sporazum i memorandum, a ruski lider uručio je Orden Aleksandra Nevskog predsedniku Vučiću.

Više od 125 hiljada građana okupilo se na ulicama Beograda i na platou ispred Hrama Svetog Save, kako bi dočekali jednog od najmoćnijih svetskih lidera, pružili podršku predsedniku Vučiću i Putinu i podržali srpsko – rusko prijateljstvo.

Građani opštine Leposavić nosili su najveći transparent „LEPOSAVIĆ“ sa srpsko – ruskim zastavama, koji se isticao u prvim redovima na prepunom platou ispred Hrama Svetog Save, gde su okupljeni građani više puta skandirali predsedniku Putinu i pozdravili ga gromoglasnim aplauzom.

 

Svoje impresije predsednik Putin izneo je na svom zvaničnom Tviter nalogu, gde je objavio čak 8 tvitova, što govori o velikoj pažnji i značaju koji je ruska strana dala susretu dvojice predsednika, Vučića i Putina.

Čitav sever KiM bio je okićen srpskim i ruskim zastavama, kao plakatima i bilbordima kojima se srpski narod u pokrajini zahvaljuje na podršci predsedniku Putinu i Ruskoj Federaciji.

   

(Kraj)