Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Gradonačelnik Cvetanović danas obišao radove na izgradnji ulučnog osvetljenja u ulici Rade Žunić

Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović danas je obišao radove na izgradnji uličnog osvetljenja u ulici Rade Žunić u Leskovcu. Sredstva za realizaciju radova iz ugovora obezbedio je grad Leskovac. Izvođač radova je „LUX “ iz Leskovca. Rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana.

„LED osvetljenjem ostvaruju se ogromne uštede u potrošnji električne energije, a sa druge strane grad izgleda mnogo lepše i modernije, dok će se i bezbednost svih učesnika u saobraćaju podići na mnogo viši nivo, što je i naš zajednički cilj. S obzirom na to da se radi o državnom putu rešenje o građevinskoj dozvoli je izdalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i na to smo čekali da bi danas počeli sa radovima. Nakon završenih radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u 2020. godini, gde smo investirali 20,4 miliona dinara i sada, izgradnjom uličnog osvetljenja stvoriće se uslovi da JP „Putevi Srbije“ izgrade trotoare i rehabilituju kolovoz u ovoj ulici, koja se poklapa sa trasom državnog puta, što je i bio dogovor“ – istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da je kroz ugovor planirana demontaža postojećih stubova, isporuka i ugradnja novih stubova, ugradnja svetiljki sa LED izvorom svetlosti, ugradnja kabla za napajanja javnog osvetljenja i izmeštanje ugroženih kablovskih vodova.

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Komentara: 1

  1. Mogao bi velicanstveni i trotoar da napravi posle toliko godina,ipak je to drzavni put.

Komentarisanje je zatvoreno.