Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Gradonačelnik Leskovca dobitnik Svetosavske nagrade za 2020. godinu

U Vladi Republike Srbije jučeje ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio Svetosavske nagrade za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, za 29 pojedinaca i institucija.

Među dobitnicima Svetosavske nagrade je i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović, koji je nagradu dobio za punu posvećenost i odgovornost u razvoju obrazovanja i vaspitanja. Gradonačelnik Leskovca Cvetanović zahvalio se svim direktorima osnovnih i srednjih škola u Leskovcu, PU „Vukica Mitrović“ i Domu učenika srednjih škola,Tehnološkog fakulteta, Akademije „Južna Srbija“ i predsedniku Skupštine grada Leskovca Aleksandru Đuroviću koji su ga svi zajedno podržali i kandidovali i dodao da je nagrada koju je dobio za sve učenike, profesore, svo nastavno i nenastavno osoblje u školama, za sve ljude koji doprinose razvoju oblasti obrazovanja u Leskovcu.

Nagradu su dobili i vaspitači, nastavnici, osnovne i srednje škole, studenti, fakulteti, kao i studentski centri u Beogradu i Nišu.

Ministar Ružić je čestitao laureatima na prestižnoj nagradi, koja, ističe, predstavlja zahvalnost resornog ministarstva za izuzetnu posvećenost, požrtvovanost, ostvarenje kvaliteta obrazovanja i njegovo unapređenje.

„Dobitnici su dokaz da Sveti Sava živi u svima nama. LJubav prema knjizi i vera da je knjiga temelj velikih dela naučio nas je upravo Sveti Sava. Jedna od ključnih poruka savremenog prosvetiteljskog dela je da su obrazovanje i vaspitanje ključni činioci napretka društva i države u umetnosti, nauci, kulturi kao i ostalim i drugim oblastima života i rada“, poručio je ministar prosvete.

Ružić je istakao da temelje budućnosti naše zemlje i društva treba da postavimo tako da obrazovanje bude državni prioritet dostupan svima.

 

infocentarjug.rs