Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Gradonačelniku Cvetanoviću uručeno priznanje od strane Srpskog lekarskog društva

U sali Opšte bolnice Leskovac danas je na sastanku Okružne podružnice Srpskog lekarskog društva gradonačelniku Leskovca dr Goranu Cvetanoviću uručeno godišnje priznanje – diploma za dosadašnji rad i doprinos razvoju i organizaciji zdravstvene službe.

Dr Milan Petrović je na početku sastanka istakao da je glavni razlog njegovog održavanja godišnje nagrade koje SLD dodeljuje zaslužnim članovima na predlog Podružnice. On se zahvalio i koleginici Ivani, ćerki pokojne dr Dušanke Živković koja je došla da primi nagradu u ime njene majke, koja je svojim radom kao dugogodišnji načelnik Infektivnog odeljenja i svojim radom to svakako zaslužila.

Kada je preuzeo priznanje, gradonačelnik Cvetanović je rekao:

„Dobitnik sam mnogih priznanja i nagrada u mnogim sferama delovanja i postupanja. Samo u tekućoj godini pripala mi je Svetosavska nagrada, kao jedinom gradonačeniku u Srbiji, zatim nagrada Kapetan Miša Anastasijević, za razvoj Srbije. Ponosan sam na sve njih, međutim, moram da priznam da su mi najdraže su nagrade dodeljene od strane kolega, zato sam neizmerno počastvovan što se danas nalazim među dobitnicima priznanja Srpskog lekarskog društva. Čestitam svim kolegama koji su se danas našli na listi dobitnika. Drago mi je što vidim ćerku koleginice Živković i čestitam na snazi da u ime majke preuzmete priznanja koja je svojim radom, zalaganjem i energijom to i zaslužila“.

Govoreći o funkcionisanju bolnice i svih zaposlenih u njoj tokom Kovid krize gradonačenik je istakao:

„Stručnost, posvećenost poslu i predani rad sa pacijentima zaposleni i rukovodstvo bolnice su se pokazali naročito nakon brzog formiranja kovid centra u našem gradu. Dva dana je bilo dovoljno ovim ljudima da premeste pacijente i organizuju rad kovid bolnice, radili su tokom dana i noći da sve pripreme. Zahvaljujući tome uspeli su da adekvatnu negu pruže pacijentima kojih je više od 3500 hospitalizovanih od početka rada kovid centra“ – dodao je gradonačenik i istakao da bi pružanje zdravstvenih usluga bilo na adekvatnom nivou potrebni su savremena aparatura i adaptirane prostorije.

On je dodao i da je uspešno završena prva faza kompletne rekonstrukcije u čijem okviru su zamenjeni stolarija i rekonstruisana fasada u vrednosti od 5 miliona evra.

„Očekuje nas i druga faza vredna 5 milijari i 240 miliona dinara. Radovi će obuhvatiti kompletnu rekonstrukciju unutrašnjosti glavne zgrade i biće zamenjeno sve osim zidova, a uporedo će se obavljati i nabavka nove opreme. Podsetiću vas da projekat u iznosu od 52 miliona dinara za drugu fazu rekonstrukcije bolnice plaća grad Leskovac“ – kazao je i dodao da će, kada bude završena, bolnica biti jedna od najmodernijih u Srbiji.

„Pored druge faze u isto vreme će se sprovoditi i projekat rekonstrukcije objekta službe fizikalne medicine“- rekao je gradonačelnik i pritom kazao da će tokom naredne nedelje u Leskovac stići mobilni mamograf.

Pored gradonačelnika Cvetanovića, ovogodišnji dobitnici nagrada Srpskog lekarskog društva su i dr Miomir Proković – povelja, dr Milan Petrović – diploma, dr Radomir Mitić – diploma, dr Goran Stanojević – diploma, dr Dušanka Živković – diploma, dr Biljana LJubić – zahvalnica, dr Suzana Cvetković – zahvalnica, dr Vanja Ilić – zahvalnica, dr Nela Milenković – zahvalnica i dr Bojan Stanković – zahvalnica.

infocentarjug.rs