Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Gradonačelniku Leskovca uručen regionalni BFC SEE sertifikat

Na 12. godišnjoj Skupštini Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, održanoj 24. aprila u Beogradu, gradonačelniku Leskovca, Goranu Cvetanoviću, uručen je regionalni BFC SEE sertifikat.

BFC SEE program sprovodi se od 2012. i dosad se u proces sertifikacije uključilo gotovo 100 gradova i opština iz pet zemalja od kojih su 44 ispunili uslove za sticanje sertifikata koji privredi i investitorima predstavlja pečat kvaliteta i dokaz da će u ovim sredinama naći predvidivo poslovno okruženje u skladu s najvišim međunarodnim standardima, efikasne procedure, kvalitetne baze podataka i pouzdane usluge.

Ministri država regiona uručili su na sednici 17 sertifikata lokalnim samoupravama koje su u prethodnih godinu dana kroz proces sertifikacije uspešno usvojile planove reformi i smernice programa za kreiranje dobre poslovne klime, a među četiri lokalne samouprave iz Srbije je i grad Leskovac. Pored Leskovca sertifikati su dodeljeni Novom Sadu, Rumi i Somboru.

Prilikom poslednje nadzorne provere Leskovca, utvrđeno je da je procenat ispunjenosti kriterijuma procesa sertifikacije najviši do sada i iznosi 92,4%, čime je Leskovcu omogućeno da zadrži status sertifikovane lokalne samouprave koja je izgradila povoljno poslovno okruženje.

 

Izvor:Grad Leskovac