Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Politika Srbija Vesti

Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac obeležio slavu Svetu Petku

Presecanjem kolača Gradski odbor Srpske napredne stranke Leskovac obeležio je slavu Svetu Petku.

Domaćin ovogodišnje slave i jedan od koordinatora Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac dr Nebojša Dimitrijević čestitao je svim vernicima i svim članovima SNS-a slavu i poželeo da ih sa svojim porodicama provedu u miru, sreći i blagostanju i rekao:

„Iskreno se nadam da ćemo sledeću slavu dočekati u uslovima na koje smo navikli pre epidemije izazvane korona virusom i u lepšoj atmosferi, da ćemo se družiti kako treba i da će ova situacija koja predugo traje proći.“

„Molimo našu mati Paraskevu da se moli za nas, da što pre ova bolest prođe i da nastavimo da se okupljamo i slavimo Boga, kao što smo u onim lepim vremenima. Velika čast u našem gradu je bila što je ove godine tri dana bio izložen deo moštiju naše Presvete Paraskeve. To je velika blagodet i blagoslov našem gradu i svima koji su došli na poklonjenje. Želim da pohvalim sve one koji su učestvovali u obnovi najveće svetinje u gradu – hrama Svete Trojice, gde su počeli radovi na renoviranju fasade. Posebnu zahvalnost upućujem gradonačelniku Leskovca, neka Bog svakom vrati u zdravlju“, rekao je sveštenik Vladan Ranđelović nakon presecanja kolača.

Slavi i sečenju kolača prisustvovao je i predsednik GrO SNS Leskovac i gradonačelnik dr sci. med. Goran Cvetanović koji je svim građanima koji slave i članovima Srpske napredne stranke čestitao slavu sa željama za zdravlje, mir i blagostanje. Ovogodišnji domaćin, dr Nebojša Dimitrijević, slavu je predao Aleksandri Đorđević, članu Gradskog odbora SNS Leskovac.

Slava je, zbog trenutne epidemiološke situacije, obeležena uz prisustvo malog broja članova. Pored centralnih prostorija u Leskovcu presecanje kolača je obavljeno u Grdelici, Vučju, Pečenjevcu, Brestovcu i Manojlovcu.

 

infocentarjug.rs

 

dits