Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Vesti

Grupa Libero sutra u Medveđi

U okviru projekta „Umetnička muzika na jugu“ kamerni gudački orkestar Amorozo sa solistom na violini Jovanom Bogosavljevićem održao je prvi u nizu koncerata u sali KC Medveđa. Program se nastavlja sutra od 20 sati nastupom grupe Libero.

Čast da održi prvi koncert klasične muzike u Medveđi pripala je našem proslavljenom violinisti Jovanu Bogosavljeviću koji je izveo slavna Četiri godišnja doba italijanskog violiniste i kompozitora Antonija Vivaldija. Ovo delo je ciklus od četiri koncerta za violinu i orkestar, kojom je italijanski barokni kompozitor i violinista zvukom opisao lepotu smene četiri doba u godini. Jovanu Bogosavljeviću podršku na sceni su pružili članovi kamernog orekstra Amoroso iz Leskovca. 

Puna sala Kulturnog centra u Medveđi dokaz je da za umetničku muziku uvek ima dovoljno publike i da je ona dobrodošla svuda. 

Ovo je inače prvi od šest koncerata koji će se održati u Medveđi u okviru projekta Kulturnog centra iz Medveđe koji je finansiralo Ministarstvo kulture,  a sve u sa ciljem da se u Medveđi prvi put prirede koncerti klasične muzike.

Program se nastavlja sutra od 20 sati nastupom muške vokalne grupe Libero iz Leskovca. 

Osim modernih dela, obrade poznatih pop, džez i evergrin pesama, kako najavljuju organizatori, publika će na koncertu grupe Libero moći da čuje i srpsku duhovnu i narodnu muziku.

Vokalnu grupu “Libero” čine sedmorica Leskovčana koji kroz pevanje bez instrumenata, publici žele da približe tradicionalnu muziku, ali i da afirmišu i promovišu kamerne vokalne sastave. Grupa je oformljena 2010. godine i od tada niže uspehe na muzičkim festivalima.