Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Humanitarna organizacija Hisarski šampioni danas uručila donaciju za Opštu bolnicu i Dom zdravlja Leskovac

Humanitarna organizacija Hisarski šampioni danas je uručila donaciju u vidu posteljina i jastuka za Opštu bolnicu i Dom zdravlja Leskovac, kao 10 auto sedišta za decu i 20 poklon paketa za novorođenčad, zaštitne opreme koja je namenjena Centru za socijalni rad. Vrednost ove donacije je 350.000 dinara.

„Zdravstvene institucije Dom zdravlja i Opšta bolnica Leskovac su podnele najveći teret u borbi protiv zarazne bolesti Kovid-19, na ovaj način želimo da im se zahvalimo i u znak pažnje Domu zdravlja smo donirali 50 belih čaršafa, 30 nepromočivih prostorki i 20 medicinskih mantila, Odeljenju ginekologije i akušerstva leskovačke bolnice poklanjamo 30 jastuka, 30 posteljina i 30 ćebadi a Odeljenju neonatologije 20 paketa sa osnovnim potrepštinama za 20 novorođenčadi a Centru za socijalni rad 10 auto sedišta za decu, ujedno se zahvaljujemo i svim zaposlenima u Centru za socijani rad jer stoje na raspolaganju najugroženijima, njima smo namenili 500 zaštitinih maski“ – kazao je Dušan Marek, koji se prisutnima obratio u ime humanitarne organizacije „Hisarski šampioni“ a ujedno se zahvalio gradonačelniku Leskovca na nesebičnoj podršci ovom udruženju.

Gradska većnica zadužena za zdravstvo Saška Milovanović istakla je da je potez ovog udruženja za svaku pohvalu i primer koji mogu da slede i drugi. Na donaciji se uzahvalio direktor leskovačke Opšte bolnice dr Nebojša Dimitrijević.

 

Kako kažu u Udruženju Hisarski šampioni ovakve i slične akcije će biti nastevljene i u narednom periodu.

 

Info centar juga