Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

I Šilovčani danas dobili asfalt

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, sa svojim saradnicima, danas obišao radove na asfaltiranju ulice u selu Šilovo.

„Stanovnici Mesne zajednice Šilovo, kada smo se dogovarali oko izvođenja ovih radova, nisu imali poverenja da će ispred njihovih kuća ova ulica biti asfaltirana. Evo danas su pripremni radovi gotovi i počelo je asfaltiranje u dužini od 300 metara a vrednost ove investicije iznosi oko tri i po miliona dinara, i ono što je jako bitno ovde nećemo stati sa radovima na asfaltiranju ulica. Po javnoj nabavci koja je raspisana i koju realizujemo imamo još dve ulice koje će biti asfaltirane u Lebanu, ulica Svetog Nikole i ulica u Krivači “ – rekao je predsednik Bogdanović.

Bogdanović je podsetio da je prošlog petka potpisan ugovor sa Ministarstvom poljoprivrede, gde je opština Lebane, po ranije raspisanom konkursu, dobila 10 miliona dinara.

„Nakon raspisivanja javne nabavke asfaltiraćemo pravac Togočevce – Vlase, a ta deonica je, kao što sam i više puta ponovio,  jako problematična, asfaltiraće se i po jedna ulica u Bošnjacu i Konjinu, i to je plan za ovu godinu“- dodao je Bogdanović.

Meštani ovog sela kažu da nisu verovali u data im obećanja jer su ih se, kako oni kažu, naslušali mnogo puta. „Naša deca više neće morati da nose jednu obuću do asfalta a drugu od asfalta do škole, a to je verujte velika muka i za roditelje i za decu. Sada će biti mnogo lakše. Tačno je da ni sada nismo verovali u ovu priču ali razumite i nas, godinama smo imali samo prazne priče i lažna obećanja“- kaže Zorica Jovanović, meštanka ovog sela.

 

infocentarjug.rs