Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Ilić: Posao policajca težak, ali častan i odgovoran

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, Slave i Dana policije, Policijska uprava Leskovac u holu Leskovačkog kulturnog centra održana je svečana akademija.
Na samom početku Gradski dečji hor ,,Zvezdice,, izveo je himnu ,,Bože pravde”. Nakon izvođenja himne, minutom ćutanja odata je počast pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su dali živote prilikom izvršenja policijskih zadataka.
Načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić ukazao je na istorijat razvoja policije u Srbiji sa posebnim osvrtom na značaj i težinu obavljanja policijskih poslova i stanju bezbednosti na području Jablaničkog upravnog okruga.
Kada su u pitanju poslovi očuvanja javnog reda i mira uspešno su izvršavani. Registrovano je u prvom kvartalu ove godine smanjenje broja izvršenih prekršaja za 14,45% što je direktna posledica prevetivnog rada sa jedne strane i energičnog postupanja policijskih službenika.
Stanje u oblasti bezbednosti saobraćaja na području Leskovca u 2017. godini je povoljno dok analitički podaci i parametri ukazuju da spadamo u red najbezbednijih gradova u ovoj oblasti kazao je načelnik Ilić i naglasio da će prioritet u daljem radu policijskih službenika PU u Leskovcu biti na suzbijanju pojave narkomanije i krivičnih dela sa elementima nasilja.
Za doprinos u radu i saradnji sa Policijskom upravom Leskovac zahvalnice su uručene Gradu Leskovcu i predstavnicima Pravosudnih organa i to Višem i Osnovnom javnom tužilaštvu, Trećem centru za obuku Vojske Srbije, Školskoj upravi i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

  

  

Policijski službenici, koji su unazad za godinu dana zasnovali radni odnos u Ministarstvu unutrašnjih poslova u prisustvu zvanica položili su zakletvu.

  

  

Ovim povodom, u okviru akcije „Policajac u zajednici“, koja ima za cilj približavanje policije građanima i jačenje poverenja, ispred Leskovačkog kulturnog centra, građani su bili u mogućnosti da se upoznaju sa radom različitih organizacionih jedinica policije, i ovom prilikom je izložena tehnička oprema, kao i vozila kojima raspolaže Policijska uprava Leskovac.