Jug Srbije Lebane Vesti

Ilić: "Rekonstrukcija fabrike u Lebanu i pre roka" (FOTO)

Na osnovu ugovora sa Ministarstvom privrede, o rekonstrukciji fabrike „15. Maj  Eksportekst“ u vrednosti od 132 miliona dinara, trenutno se sprovodi rekonstrukcija fabrike u dve faze za turskog investitora kompanije „Ormo“.

„Kompanija „Ormo“ je najveći izvoznik vunice i prediva u svetu, radovi se odvijaju predviđenom dinamikom i očekujemo da budu završeni u roku, kako bi investitor na vreme i u predviđenom roku počeo montažu svojih mašina. Ovo je za Lebane izuzetna stvar, posle dve decenije možemo da govorimo o otvaranju fabrike, o otvaranju novih i realnih radnih mesta, uz ogromnu podršku Vlade Republike Srbije“ – kazao je za Info centar juga Zoran Ilić, predsednik opštine Lebane.

Rok za završetak građevinskih radova, u prvoj fazi, je 18. jul, dok je rok za završetak druge faze radova 20. avgust.

Očekujem da radovi budu gotovi i pre roka, kako bi sredinom avgusta meseca turski investitor krenuo sa montažom svojih mašina „ – dodao je Ilić.

„Radovi se odvijaju po planu i dogovoru, moram reći da smo jako zadovoljni jer su svi naši zahtevi ispunjeni kako od strane lokalnog rukovodstva tako i od Vlade Republike Srbije“ – kazao je za Info centar juga Besim Minkara, predstavnik turske kompanije „Ormo“ i direktor „Lebanteksa“.

Vrednost mašina, koje će biti montirane u novoj fabrici u Lebanu, procenjuju se na oko 3 miliona evra. U pitanju su najsavremenije mašine za vunu, Nemačke proizvodnje.

„Moram da kažem da je ovaj projekat izuzetno dobro sagledan od strane Vlade Repulike Srbije. Posle mnogo godina u Lebanu nešto počinje da se dešava pozitivno, i ovo je samo početak jer se nećemo ovde zaustaviti. Kao što i sami možete da vidite, radovi su uveliko u toku, na žalost nekih zlonamernih pojedinaca, koji su govorili da fabrika neće biti otvorena, da neće biti novih radnih mesta, sve ide po planu a po svemu sudeći biće završeni i pre roka. Očekujemo da prva grupa radnika uđe u fabriku s jeseni i to će biti veliki pomak za Lebane“ – rekao je Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore.

U nastavku možete pogledati fotografije na kojima se vidi dokle se stiglo sa radovima prve faze na rekonstrukciji nekadašnjeg Eksporteksta i buduće fabrike Lebanteks.

FOTO GALERIJA:

Redakcija Info centar juga