Lebane Vesti

Ilić: "U Lebanu će se tek videti napredak"

Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić u izjavi za naš portal ističe da se u Lebanu prvi put posle gotovo dve decenije dešava nešto pozitivno i lepo, te da nada da će se u narednoj godini tek videti napredak.

Lebane – Juče su našu opštinu posetila grčka kompanija koja ima pogone u devet evropskih država, dok svoje proizvode prodaju u preko šezdeset. U Srbiji nemaju svoj pogon i žele da investiraju u našu zemlju pa im Lebane kao destinacija odgovara isključivo zbog blizine auto puta tačnije komunikacije sa Solunom.

Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić zadovoljan je razgovorima i naglašava „To je kompanija koja proizvodi granitnu keramiku za kuhinje. U Srbiji nemaju svoj pogon i zbog toga žele da investiraju ovde. Zadovoljni su onim što su videli u Lebanu,nekadašnje pogone, i u prvom kvartalu bi zaposlili pedeset radnika a najkasnije do tri godine bi uposlili do dvestotine radnika obzirom da je mala kompanija“. 

Ilić dodaje da su razgovori sa grčkom delegacijom uspešno obavljeni, uzeli su planove koje opština Lebane ima tačnije kako izgledaju pogoni u kojima bi eventualno otvorili svoju kompaniju.Postoje dve lokacije koje su njima interesantne.
Očekuje se da će se u što skorijem periodu opština uspeti da sa Grcima sklopi plodonosan dogovor.