Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

Isplaćeno 8,7 miliona dinara za sportske klubove iz budžeta grada Leskovca

Danas je na ime troškova funkcionisanja leskovačkih sportskih klubova iz gradskog budžeta isplaćen iznos od 8.750.000 dinara, prvenstveno usmerenih ka OK „Dubočica“ i KK „Zdravlje“.

Grad Leskovac je za finansiranje sportskih klubova i organizacija za ovu godinu opredelio iznos od 125 miliona dinara i sve svoje obaveze prema njima izmiruje na vreme.

Dokaz da su sva izdvajanja za oblast sporta opravdana potvrđuju i brojni uspesi leskovačkih sportista. Podsećamo da su fudbaleri Dubočice pobedom nad niškom ekipom Car Konstantin tokom vikenda izborili čelnu poziciju na tabeli Srpske lige Istok, a u toku vikenda je stiglo još lepih vesti za leskovački sport. Naime, na prestižnom plivačkom mitingu Srbija open u Beogradu, na kome je učestvovalo 355 plivača iz Srbije, BiH, Turske, Grčke, Makedonije, Austrije i Crne Gore, plivači Dubočice uspeli su da osvoje 20 medalja i ujedno budu najuspešniji klub.

Od 20 medalja, deset je bilo zlatnih, osam srebrnih i dve bronzane. Skoro svi plivači Dubočice koji su učestvovali su osvojili medalju i dali svoj doprinos ovakvom uspehu. Medaljama su se okitili Nina Stanisavljević. Uroš Živanović, Viktor Dimitrijević, Jana Marković, Ognjen Obradović, Sara Stojilković, Tara Rakić, Anja Stojanović, Aleksa Mitrović i Leona Dimitrijević

Tim Dubočice su predvodili treneri Dušan Veličković i Vuk Danilović.