Leskovac Vesti

Istarske novine o Leskovcu

Istarske novine Glas Istre objavile su danas tekst o Danima srpske kulture u Istri, na kojima se ove godine kroz kulturno-umetnički program, hranu i turističku promociju predstavlja Grad Leskovac.

Leskovac/Pula – Predstavnici i istarskih i leskovačkih institucija koji su se ovih dana susreli u Puli, Umagu i Rovinju, saglasni su da su ovakve manifestacije pre svega prilika za razvoj dobrosusedskih odnosa, obajvio je yvani;ni portal grada Leskovca.
„Promocija srpske kulture u Istri i Hrvatskoj sjajna je prilika za promociju svih koji žele prijateljstvo i mir“, kazao je Ivan Jakovčić zastupnik u Evropskom parlamentu, a preneo Glas Istre.
Da je Pula otvoreni grad kazao je zamenik gradonačelnika Pule Fabricio Radin ističući da je reč o otvorenoj regiji i gradu otvorenom prema svim ljudima dobre volje nezavisno od njihove nacionalnosti i veroispovesti, dok je ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Mira Nikolić istakla da gostoprimstvo Istrana predstavlja savršen primer suživota i tolerancije.
Dobre međusobne odnose između Hrvatske i Srbije u budućnosti poželela je pomoćnica gradonačelnika Leskovca Ana Jovanović koja je govorila i o stvarima po kojima je Leskovac prepoznatljiv. Istarske novine navode da se Dani srpske kulture u Istri završavaju večeras u Rovinju gde će se leskovčani predstaviti na Trgu maršala Tita.