Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Ivan Bekjarev sa koktel predstavom u Kulturnom centru Medveđe

Predsednik opštine Medveđa, dr Nebojša Arsić je u svom kabinetu ugostio jednog od naših najpoznatijih glumaca iz stare garde, Ivana Bekjareva. 

Povodom posete Medveđi i izvođenja koktel predstave „Smeh, samo smeh“, popularni glumac Bekjarev je jučerašnji dan proveo u Medveđi i Sijarinskoj Banji. Rekao je da je ovo njegova prva poseta našem kraju, i da će češće dolaziti i boraviti u Sijarinskoj Banji, za koju ima reči hvale obzirom da se upoznao sa mnogobrojnim lekovitim svojstvima voda koje ovo banjsko lečilište nudi.

   
Koktel predstava je najvećim delom sačinjena od najduhovitijih tekstova naših najboljih književnika, novinara i humorista, kao što su Dušan Radović, Milovan Vitezović, Ljubivoje Ršumović, Brana Cvetković, Jovan Hadžikostić i drugi, ali i pozorišni monolozi i drama i komedija V. Šekspira, R. Harvuda, B. Nušića, V. Stevanovića, M. Dimića …. Poseban segment predstave je izbor najlepših stihova F.G. Lorke, M. Bišipa, M. Rakića, A. Šantića, a sve to začinjeno je izborom najreprezentativnijih bisera narodnog stvaralaštva sačuvanih zahvaljujući velikom delu Vuka Karadžića.
Glumačko veče održano je sinoć u velikoj sali Kulturnog centra uz besplatan ulaz.

 

(ICJ)