Društvo Leskovac Vesti

Iz budžeta grada Leskovca danas isplaćena projektna dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju Dečjeg dispanzera i članarina za Pokret „Tri plus“

Iz budžeta grada Leskovca danas je isplaćena suma u iznosu od 1.897.236 dinara na ime izrade projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Dečjeg dispanzera i članarine za 2022. godinu u okviru Pokreta za decu „Tri plus“.

Kada je reč o ovom projektu grad Leskovac je pristupio članstvu Pokreta za decu „Tri plus“ 2021. godine i na taj način aktivnim merama proširio podršku populacionoj politici koju vodi država Srbija.

Pravo na ponosnu karticu imaju sve porodice sa troje i više dece, od kojih je bar jedno dete maloletno. Dobijanjem ponosne kartice roditelji sa troje i više dece će moći da ostvare brojne popuste kod više od 1500 privrednih subjekata koji su pristupili članstvu i na taj način daju svoj doprinos povećanju nataliteta.

Javni poziv porodicama sa troje i više dece da se prijave za izdavanje i korišćenje ponosne kartice „Cena minus za 3+“ biće objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grada Leskovca.

Što se tiče radova na objektu Dečjeg dispanzera, realizovaće se sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima što dokazuje da Vlada Republike Srbije ulaže značajna sredstva kako bi sistem zdravstva bio što efikasniji i bolji.

Podsetimo, među brojnim ustanovama sekundarne zdravstvene zaštite koje se obnavljaju nalazi se Opšta bolnica Leskovac čija rekonstrukcija vredi 4,5 milijarde dinara.