Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

Izgradnjom vodovodne mreže u bojničkom selu Kamenica biće rešen višedecenijski problem snabdevanja zdravom pijaćom vodom

Kako je u izjavi za TV 4S kazao predsednik opštine Bojnik izgradnjom vodovodne mreže u Kamenici biće rešen višedecenijski problem snabdevanja meštana zdravom pijaćom vodom sa gradskog vodovoda.

Nenadović je podvukao da su ovi radovi počeli prošle godine da dozvola ne bi propala, a u ovom trenutku radovi su u toku i intenzivirani su čemu ide na ruku i lepo vreme.

Za ovu mrežu u dva navrata je izdvojeno preko milion dinara, a sada je obezbeđen milion dinara za početak radova. Ove radove u potpunosti će finansirati lokalna samouprava.

Nenadović je podsetio da je u ovom selu čišćeno korito Kameničke reke, urađana je ulična rasveta, a planira se i uređenje puteva i njihovo posipanje grebanim asfaltom kao i uređenje sportskih terena. Za uređenje ovog sela koje ima 120 domaćinstava biće učinjeno sve na unapređenju infrastrukturnih uslova, zaključio je Nenadović.

Član Saveta MZ Kamenica Milan Cvetković istakao je da su meštani srećni što će konačno dobiti zdravu pijaću vodu, a pored toga dosta je urađeno i na drugim infrastrukturnim poljima.

U razgovoru sa predsednikom opštine Bojnik Nebojšom Nenadovićem stanovnici ovog sela dobili su obećanje da će se ubuduće više voditi računa o potrebama seoskog stanovništva na teritoriji ove lokalne samouprave koja ima ambiciozne planove i podršku Vlade Srbije i resornih ministarstava.

Izvor:TV 4S