Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

Izlaganje predsednika opštine Lebane na završnom skupu 48. skupštine SKGO (VIDEO)

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, putem video linka uključio se danas u završni skup 48. skupštine SKGO, pod nazivom “Potencijali i izazovi u razvoju lokalne samouprave u narednoj dekadi”. Bogdanović je govorio o saradnji opštine Lebane i SKGO.

 

„Opština Lebane prepoznala je i koristi u značajnoj meri benefite saradnje sa SKGO. Za unapređenje efikasnosti naše administracije, koristimo brojne modele akata i procedure, ali i bazu podataka koje je SKGO izradila. Pri izradi najvažnijih dokumenata i programa SKGO nam intenzivno pruža podršku, a često nas njihovi eksperti i vode kroz čitav proces. Takođe nam pruža i materijalnu podršku. Lebane sprovodi 4 projekta u partnerstvu sa SKGO: Bavimo se inkluzivnim predškolskim obrazovnjem i vaspitanjem, izrađujemo projektno tehničku dokumentciju za izgradnju komunalne infrastrukture, unapređujemo dobro upravljanje na lokalnom nivou, svake godine realizujemo Operativni plan za inkluziju Roma“- rekao je Bogdanović u današnjem obraćanju.

Izjavu predsednika opštine Lebane možete pogledati na sledećem video linku:

Izvor:YouTube

 

Stalna konferencija gradova i opština se u poslednjih godina razvila u organizaciju sa najviše kapaciteta, kompetencija i efikasnosti u podršci i pomoći lokalnim samoupravama u Srbiji.
Prepoznajući potencijal u organizacijskom smislu i raspolaganju ljudskim resursima, sa državnog i međunarodnog nivoa, Stalnoj konferenciji gradova i opština su poverene brojne aktivnosti i projekti, koje ona uspešno sprovodi.

Multisektorski pristup u podršci koju SKGO daje lokalnim samoupravama, ali i kvantitet i kvalitet podrške, obezbedili su opštinama pouzdanog partnera u gotovo svim sektorima i poslovima koje lokalna samouprava obavlja (ekonomski razvoj, urbanizam, ekologija, energetika, budžet i finansije, socijalna politika, zdravlje, obrazovanje…)

 

SKGO