Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Srbija Vesti

Izlila se Banjska reka u Sijarinskoj Banji, veći deo Medveđe bez struje i mobilnog signala

Gotovo polovina teritorije opštine Medveđa je takođe bez struje. Najkritičnije je u Sijarinskoj Banji, gde se izlila Banjska reka. Ugroženo je nekoliko domaćinstava, kao i pogon za preradu drveta, a odnet je i most.

Velike padavine noćas su napravile velike probleme. Meštani sela Bučumeta, Leca, Drenca, Stuble, Djulekara, Kapita, Retkocera, Sponca, Gornjeg  Maćedonca, Petrilja, Tulara, Borovca, dela Svirca, Braine, Gubavca, Medevca, Poroštice, Mrkonja, Bogunovca i Čokotina, Slišana i jama Rudnika Lece nemaju struju zbog obimnih kvarova na dalekovodima, javlja radio Medveđa.

Nestanak električne energije prouzrokovao je i smetnje u radu pojedinih mobilnih operatera. Komunikacija unutar opštine je izuzetno otežana. Nadležni iz elektrodistribucije u Medveđi kažu da su ekipe neprekidno na terenu, da su dobili pomoć iz susednih opština i čine sve što je u njihovoj moći kako bi se normalizovala trenutna situacija.

Banjska reka odnela dva mosta

U toku noći došlo je do izlivanja Banjske reke koja je pojedinim domaćinstvima nanela veću materijalnu štetu i odnela dva mosta.

Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić sa saradnicima je na terenu. Preduzimaju se sve moguće mere kako bi se pomoglo ljudima, a dobra vest je da se voda polako povlači.

Magistralni put Medveđa–Priština jutros je do devet sati bio u prekidu zbog izlivanja potoka.

 

Info centar jug, Radio Medveđa