Medveđa Vesti

Izložba slika "Milici s ponosom" u Medveđi

13. godinu za redom, 28. juna, u Medveđi se održava prodajna izložba slika „Milici s ponosom“ autorke Kosare Veličković, nastavnice likovnog iz ovog mesta.

Medveđa – Izložba slika održava se u znak sećanja na Milicu Veličković iz Medveđe. Izložba je prodajnog karaktera a sav prihod od prodaje slika ide u fond „Milica Veličković“ koji podstiče mlade talente da ostvaruju odlične rezultate.Izložba je organizovana u holu kulturnog centra u Medveđi.

Medvedja izlozba slika 05 Medvedja izlozba slika 03 Medvedja izlozba slika 07

Od sakupljenog novca svake godine se na Vidovdan dodeljuju novčane nagrade đacima generacije iz osnovne škole „Gornja Jablanica“ i srednje tehničke škole „Nikola Tesla“ iz ovog mesta.

Medvedja izlozba slika 013

Ove godine za đaka generacije u osnovnoj školi proglašena je Milica Stanković, koja je dobila novčanu nagradu u iznosu od 20.000 dinara i sliku slikarke Kosare Veličković.

Medvedja izlozba slika 01 Medvedja izlozba slika 010

Novčanu nagradu u iznosu od 30.000 dinara i sliku Kosare Veličković dobila je Dajana Janković koja je proglašena za djaka generacije u srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ u Medveđi.

Medvedja izlozba slika 011Medvedja izlozba slika 012

Nagrade najboljim učenicama uručio je predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić, koji je naglasio da će opština uvek podržavati ovakve manifesatcije jer su mladi, kako je naglasio, naša budućnost i dodao da će opština Medveđa učiniti sve da obezbedi što bolje uslove za život mladih u ovoj opštini.

Medvedja izlozba slika 02

Izložba slika i uručivanje nagrada učenicama propraćena je prigodnim kultunim programom, koji je otvorio Živojin Pavlović. Vidovdanska izložba slika „Milici s ponosom“ je svetao primer obrazovnog, kulturnog i društvenog napretka Medveđe.

DSC_0132 DSC_0133