Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Srbija Vesti

Izložba u Kulturnom centru Medveđa u okviru obeležavanja praznika „8. mart – Dan žena“

U okviru obeležavanja praznika „8. mart – Dan žena“ za pripadnice lepšeg pola i sve ljubitelje umetnosti u Kulturnom centu opštine Medveđa, u petak 05. marta od sa početkom od 12 časova biće otvorena izložba grupe autora „Velikani srpskog glumišta“, sa portretima srpskih glumaca.

Izabrani radovi svojim umetničkim kvalitetima, izrazom, snagom i psihološkom produbljenošću daju svojevrstan omaž umetnicima koji su svojim delom obeležili vreme u kojem su stvarali, ali i likovima koje su tumačili. Postavku izložbe čini 41 portret domaćih glumica i glumaca, koji su rađeni u  različitim slikarskim tehnikama.

„Velikani srpskog glumišta“ je stalna izložbena postavka Doma kulture u Rabrovu kod Kučeva, po projektu Dragana Despot Đorđevića, koja je do sada gostovala na najznačajnijim filmskim i pozorišnim festivalima u Srbiji, a u Medveđi  će trajati do 19.marta 2021 godine. Izložba se može videti svakog radnog dana od 07 do 19 časova uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera za boravak u zatvorenom prostoru.

 

infocentarjug.rs